Kundecase

Distribution

Bygma styrker sin forhandlingsposition og sikrer resultater på bundlinjen

Fredrik Stuhr Bygma

“Vi har skabt en synlighed som gør, at vores krav til leverandørerne i langt højere grad bliver imødekommet.

INDKØBER, FREDRIK STUHR PEDERSEN
BYGMA GRUPPEN A/S

Manglende overblik og Excel gymnastik

Hvorfor valgte I at investere i ABC APA og ABC Cloud?

»Vi havde et klart ønske om at få et overblik over, hvor vi bør lægge vores energi og ressourcer, når det kommer til leverandørforhandlinger. Vi var nok røget i en grøft, hvor vi brugte alt for meget tid på at forhandle om varer, der ikke er den store værdi i.«

»Før vi fik ABC Cloud, hentede vi oplysningerne fra forskellige værktøjer, og så skulle vi klippe flere Excel ark sammen for at få et overblik. Men vi har en meget stor datamængde, og hvis vi lavede udtrækket og konstaterede behov for yderligere information i materialet, var det tidskrævende at generere ny data.

Bygma Gruppen kundecase ABC Softwork

ABC som værktøj i leverandørforhandlingen

Hvordan arbejder I med ABC APA og ABC Cloud i dagligdagen?

»Vi bruger den i høj grad, når vi forhandler med vores leverandører. 2017 var det første ‘leverandør-loop’, hvor vi anvendte platformen til netop det. Der fokuserede vi meget på AA varer, hvor vi forklarede vores leverandører, hvorfor lige netop disse varenumre er vores allervigtigste. Det var vigtigt at få en fælles forståelse for bl.a. hvilke varer, de fx aldrig måtte løbe tør for.«

»I år har vores fokus været meget forskelligt fra leverandør til leverandør. Nu ved vi nemlig, hvad vi får ud af ABC, og hvilken effekt det har, at vi får dannet os en fælles forståelse med leverandørerne. Vi gennemgår løbende sortimentet pr. leverandør med udgangspunkt i ABC«.

»Resultaterne oversteg vores forventninger«.

»Det fælles fodslag på, hvordan vi håndterer tingene, er også noget, vi har fået med ABC platformen. Vi sad før med hver vores rapport, og syntes hver især, at det var den bedste af alle. Og der var sikkert noget rigtigt godt både i mine og i de andres, men de var ikke fyldestgørende på den måde, som de er nu«. Fortæller Indkøber, Fredrik Stuhr Pedersen. 

»Vi havde ikke disse forventninger til platformen, da vi startede. Vi havde en forventning om, at vi ville opnå nogle bestemte resultater, men er blevet positivt overraskede over den høje effektivitet i værktøjet.

Resultater

BEDRE LEVERANDØRAFTALER

Ved at sætte fokus på den enkelte leverandørs performance bliver deres krav til leverandørerne i langt højere grad imødekommet og de får sikret mere profitable aftaler.

BEDRE OVERBLIK

Med ABC som værktøj i leverandørforhandlingen har Bygma Gruppen skabt større gennemsigtighed omkring den enkelte leverandørs performance.

FORBEDRET PROFITABILITET

For Bygma er leverandørforhandlingerne en af nøglerne til success. De forbedrede leverandøraftaler har sikret øget omsætning og lavere lagerværdi.

Om Bygma Gruppen A/S

Bygma Gruppen er placeret blandt Top100 virksomhederne i Danmark. Virksomheden beskæftiger ca. 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden. Koncernen er den største danskejede leverandør til byggeriet med aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer til både større og mindre byggerier. Bygma Gruppen havde i 2018 en omsætning på ca. 7,9 mia. DKK.

Z

Blandt Top100 virksomhederne i Danmark

Z

Omsætning på ca. 8,4 mia. DKK.

Z

Ca. 2.400 ansatte fordelt på mere end 100 forretningsenheder i hele Norden

Z

Find dem på www.bygma.dk

Customer-Success-2022

Klar til at komme i gang?

Lad ikke kompleksitet bremse din forretning. Book en uforpligtende demo af ABC Cloud med en af vores eksperter i værdikæde-kompleksitet og se, om vores software kan skabe værdi i din virksomhed.