Kundecase

Produktion

CEO strømliner virksomhedens værdikæde for at skabe vækst

Lars Christensen, Dana Lim

“Vores vækst-strategi kræver at vi har kontrol over vores kerneforretning før vi trykker på knappen

CEO, LARS CHRISTENSEN
DANA LIM

Pladsproblem igangsatte processen

Lars Christensen kom til Dana Lim fra en position som salgsdirektør i Hempel A/S og med +20 års erfaring indenfor internationalt salg og markedsføring.

Han konstaterede hurtigt, at hvis Dana Lim skulle nå virksomhedens 2020-mål om at være i top 3 på alle markeder, vokse fra 300 til 500 mio. kr. og løfte EBIT-graden til 6 procent, var det nødvendigt at skabe bedre sammenhæng i hele værdikæden fra salg til lager.

Hvorfor valgte I at investere i ABC APA og ABC Cloud?

»Vores store flaskehals var et overfyldt lager med for mange varer på for få kvadratmeter. Det gav utrolig mange udfordringer, var tidskrævende og tog fokus.

Vi startede ud med et pladsproblem, men det gik hurtigt op for os at vi ønskede en mere effektiv værdikæde.

Vi ville hæve vores servicegrad og skabe bedre forretningsresultater. Derfor implementerede vi ABC-metoden i vores øverste ledelseslag”, fortæller Lars Christensen.

”I vores industri er der ikke en markant produktdifferentiering så effektiv Supply Chain Management er en meget vigtig konkurrenceparameter.

Vi skal imødekomme vores kunders behov for hurtigere leveringer, højere leveringssikkerhed og konkurrencedygtige priser.

Dana Lim, ABC Softwork kundecase

Supply Chain er nøglen til vækst

Hvordan arbejder I med ABC APA og ABC Cloud i dagligdagen?

»Hos os er ABC et rapporteringsværktøj til ledelsen på linje med finansiel rapportering”, fortæller Lars Christensen. Dana Lim bruger  ABC APA til at automatisere deres analyser, som de får visualiseret i ABC Cloud.

Her tracker de trends og fremskridt, så det er nemt og hurtigt at overskue om indsatsområderne har den ønskede effekt. Med ABC Cloud overvåges udviklingen på fire centraler KPI’er: Lagerværdi, leveringsevne, omsætning på 12 måneder og omsætningshastighed.

Lars Christensen og tilføjer: ”En af de store gevinster ved systematikken i ABC er, at vi opnåede et fælles sprog på tværs af siloer, så alle var helt enige om, hvad ”nettosalgsprisen” er for en størrelse”.

Resultater

+7% øget omsætning (DKK 20 MIO)

ABC Cloud bliver brugt til at identificere de mest værdiskabende varenumre (AA). Dette hjælper dem med at prioritere i hverdagen og har været med til at sikre en øget omsætning på 7%.

FORBEDRET SERVICEGRAD

Fra 82% to 92+%

Ved hjælp af best-practice rådgivning, har ABC Softwork hjulpet Dana Lim med at strømline deres forretning og sikre det rette fokus, så Dana Lim kan opfylde deres kunders behov og være konkurrencedygtige.

RO I PRODUKTIONEN

Mindre støj og færre kriser under planlægningen. ABC Cloud samler alt data ét sted, som alle ansatte har adgang til. Det sikrer et fælles sprog og data-baseret kommunikation mellem salg og supply chain. Det gør det lettere at træffe de rigtige beslutninger. 

Om Dana Lim

Dana Lim er Skandinaviens førende lim-, fugemasse- og spartelproducent med mere end 400 produkttyper, 150 ansatte, fabrik i Køge, 80 procent egenproduktion og opkøbt land ved fabrikken i Køge til planlagt udvidelse. 

Z

Mere end 400 produkt-typer

Z

150+ ansatte

Z
Customer-Success-2022

Klar til at komme i gang?

Lad ikke kompleksitet bremse din forretning. Book en uforpligtende demo af ABC Cloud med en af vores eksperter i værdikæde-kompleksitet og se, om vores software kan skabe værdi i din virksomhed.