Kundecase

Medicinalindustrien

Kategoristyring: Øget omsætning og indtjeningen på 40 varekategorier

“Vi har knækket koden til, hvordan vi løfter både indtjening og omsætning på ca. 7.000 varenumre

CATEGORY MANAGER, DORTE TAUNØ
NOMECO

Hvordan kan vi øge vores omsætning og indtjening?

Det spørgsmål stillede Sortimentchef, Dorte Taunø, sig selv før hun besluttede at gå ombord.

»Vi besluttede at tage ABC Cloud i brug i vores arbejde for at sikre et sundt og attraktivt sortiment inden for frihandelsvarer til apotekerne. Analyserne giver kategoricheferne et klart svar på«:

  • Hvilke produkter er profitable?
  • Hvilke bidrager positivt til en kategori?
  • Hvilke leverandører skal have fokus?

 

Nomeco, ABC Softwork kundecse

Analyser der binder hele værdikæden sammen

 Nomeco har udarbejdet og automatiseret ABC Analyser på alle deres produktkategorier også etablerer tættere samarbejde med udvalgte leverandører for på den måde at styrke den samlede værdikæde.

»Vi besluttede i 2014 at tage ABC i brug som værktøj i vores arbejde for at sikre et aktivt, dynamisk og attraktivt sortiment inden for frihandelsvarer til apotekerne.«

Området omfatter:

  • 40 kategorier
  • 7.000 varenumre
  • 350 leverandører

Dermed udvider Nomeco den traditionelle brug af ABC, som går ud på at foretage dobbelt ABC på parametrene pluk og omsætning.

Hun tilføjer: »Sammen med ABC Softwork kunne vi hurtigt konstatere, at den klassiske ABC-analyse ikke duede for os. Vi valgte i stedet at anvende en analyse, hvor målet er løbende at sikre apotekerne en meget præcis dækning af deres behov samtidig med, at vi optimerer på omsætning og indtjening.«

»Jeg havde ikke forventet så markante resultater«.

Nomeco er blevet overraskede over effekten. På ét år har virksomheden øget omsætningen med 9,2 procent og indtjeningen med 9,8 procent på 40 varekategorier. 

»Jeg havde forventet, at vi ville få gevinster med analyserne. Men jeg må indrømme, at jeg ikke havde forventet så markante resultater som næsten 10 procents forbedring af både omsætning og indtjening på bare ét år«, fortæller Dorte Taunø.

Resultater

10% ØGET OMSÆTNING

Dorte Taunø fortæller: “Vi valgte at anvende en analyse, hvor målet er løbende at sikre apotekerne en meget præcis dækning af deres behov samtidig med, at vi optimerer på omsætning og indtjening.”

10% ØGET INDTJENING

Med analyserne i ABC Cloud er det blevet lettere for de kategoriansvarlige at øge indtjeningen på deres sortiment og sikre en tilfredsstillende profitabilitet på nye varer

Dialog med leverandører

Dorte fortæller: Vi kan nemt vise leverandørerne, hvordan deres produkter præsterer. Det gør det meget let for os at indgå i en værdiskabende dialog med nye leverandører. 

Om Nomeco

Nomeco leverer et bredt sortiment af frihandelsvarer og lægemidler til de danske apoteker. Virksomheden ligger i København og beskæftiger knap 700 medarbejdere.

Z

Danmaks største leverandør af lægemidler

Z

Ejer det største automatiserede varehus i Nordeuropa med 300 lagermedarbejdere

Z

Find dem på www.nomeco.dk/da

Customer-Success-2022

Klar til at komme i gang?

Lad ikke kompleksitet bremse din forretning. Book en uforpligtende demo af ABC Cloud med en af vores eksperter i værdikæde-kompleksitet og se, om vores software kan skabe værdi i din virksomhed.