Kundecase

Medicinalindustrien

Vi sparede 500.000 kr. på ét klik

“Det her værktøj, der kan fortælle os så meget om vores produkter, kunder og leverandører gør en kæmpe forskel. 

INDKØBER, JOSEFINE S. CHRISTENSEN
SPECIFIC PHARMA

Adm. Direktør: »Vores vindue for at få varer afsat lukkes enormt hurtigt«

Hvorfor valgte I at investere i ABC APA og ABC Cloud?

»Vi ville gerne minimere tab på bundlinjen og forbedre indtjeningen. Vi har haft et overlager som er steget, og vi har manglet både strategier og værktøjerne til at håndtere det.« 

»Derudover opererer vi med varer, der har en meget kort holdbarhed. Og det betyder, at vores vindue for at få dem afsat hurtigt lukkes, hvilket kan resultere i en del tab.« Forklarer Uffe, Administrerende direktør

Josefine tilføjer:

»Mange kan føle, at de kender forretningen og har en god mavefornemmelse. Men vi kunne bare mærke, at vi ikke længere kunne træffe beslutninger baseret på en mavefornemmelse. Der var flere situationer, hvor vi ikke slog til i forhold til kundernes behov. Og hvor vi ikke kunne vinde tenderudbud, fordi vi ikke fik budt ordentlig ind.

Derudover er vi også vokset rigtigt meget på kort tid. Og så har markedet og vores konkurrenter ændret sig. Så vi er nødt til at styre vores forretning mere intelligent. Og der manglede vi et værktøj til at styre og differentiere vores varelager, så vi har de rigtige varer på lager, når vi har brug for dem.«

Specific Pharma ABC Softwork Kundecase

Fokuseret arbejde med udvalgte områder og konkrete mål

Hvad har I helt konkret gjort for at løse udfordringerne?

»Sammen med ABC Softwork har vi defineret tre fokusområder for vores produkter. Disse områder kalder vi “salgbar”, “minimer tab” og “undgå tab”.

ABC Softwork anbefalede os, at vi satte nogle mål, som vi kan arbejde hen imod og bruge til at holde øje med, hvordan det går. Så fx har vi bestemt, at vi på vores A-produkter skal have en rækkeevne på tre-fire måneder og en servicegrad på 98%.

Og for at det skal lykkes har vi sat nogle rapporter op som skal hjælpe os med at overvåge de mål og nå hen til dem.«

ABC Cloud fortæller mig alt, hvad jeg har brug for at vide. Jeg har en rapport over åbne indkøbsordrer, restordrer, info om kunderne osv. Det er alt sammen trukket fra vores ERP system. Derudover har ABC Softwork sørget for, at vi kan se rapporter over:

1. Hvad vi har solgt de sidste tre måneder
2. Udviklingen i salget
3. Hvor mange rækkeevnedage, jeg har, baseret på forecast.

Og de tre rapporter er helt geniale og udgør faktisk grundlaget for alt, kan man sige. Så den her ret simple løsning gør en verden til forskel for os.«

»Èt klik sparede os 500.000 kroner«

»Efter vi har fået ABC Cloud, kan vi se, at vi slet ikke har behov for at lave de samme indkøb som tidligere. Og det har gjort, at vi har sparet en masse penge.

Faktisk sparede vi en halv mio. kr. ved at annullere en række gamle restordrer, som vi ellers nok ville have overset. Alt sammen på ét enkelt klik ved hjælp af en af rapporterne, som vi har bygget i samarbejde med ABC Softwork.« Siger Josefine og fortsætter.

»Det her værktøj, som kan lære os noget om vores sortiment, vores produkter, leverandører og fordelingen af vores forretning, har gjort en kæmpe forskel.

Det er faktisk blevet grundstenen i vores indkøbsafdeling. Altså det kan godt være, at lagerværdien er den samme, men mængden repræsenteret i ABC kategorierne er noget helt andet. Og det gør jo, at vores lagerværdi er mere værd. Med andre ord så tjener vi flere penge på det varelager, vi har nu, end vi gjorde tidligere.

Og så sparer det os en masse tid. Før skulle vi trække en masse queries fra vores systemer, samle det i en Excel-fil og dele den med alle. Nu kan vores kvalitetschef blandt andet selv trække en opdateret rapport hver dag over alle de varer, vi måtte have i karantæne. 

Resultater

SPARET 500.000 DKK

Med ABC Cloud har Specific Pharma fået et præcist overblik og kan lettere forstå, hvornår der er behov for at lave indkøb. Det har gjort dem i stand til at spare mange penge ved at annullere gamle restordrer, de måske ikke havde opdaget ellers. 

dialog med bestyrelsen

Hver måned bruger Specific Pharma ABC Cloud som rapporteringsværktøj til bestyrelsen. Platformen gør det muligt hurtigt at se udviklingen i deres lagerværdi og forklare, hvordan den er fordelt på deres varer.

forbedret dialog med salg

Salgschefen og indkøbsafdelingen deler informationer om varer i ABC Cloud. Det gør alle i stand til at forstå, hvorfor deres lager ser ud, som det gør. Og så sparer det dem en masse tidskrævende statusmøder.

Om Specific Pharma

Specific Pharma specialiserer sig i at levere ulicenseret medicin til særlige formål såsom kliniske test og mangel på medicin.

Z

Største leverandør af ulicenseret medicin i hele Norden

Z

Etableret i 2010

Z
Customer-Success-2022

Klar til at komme i gang?

Lad ikke kompleksitet bremse din forretning. Book en uforpligtende demo af ABC Cloud med en af vores eksperter i værdikæde-kompleksitet og se, om vores software kan skabe værdi i din virksomhed.