web-banner-5-leveregler-til-en-effektiv-supply-chain-banner

5 leveregler til en effektiv supply chain

Troels Kyhn Jakobsen 20.10.2022

Forsyningskæden er nøglen til glade kunder, og med et fælles regelsæt kan virksomheden balancere leveringssikkerhed og omkostninger på en effektiv og profitabel måde. Vi har udviklet 5 leveregler til din ABC-kategorisering, som sikrer de rette varer i de rette mængder.

5-leveregler-billede-10-2022

1. Lagerpolitik

Lagervarer eller Skaffevarer? C-varerne binder 20-40% af virksomhedens kapital og udgør en risiko for tab og afskrivninger. Ved at gøre udvalgte C-varer til skaffevarer kan virksomheden reducere lageromkostninger og risikoen for afskrivninger og tab.

2. Leveringssikkerhed

De fleste virksomheder efterstræber en leveringssikkerhed på 98%. Virksomheden bør dog differentiere sin leveringssikkerhed på A-, B- og C-varer for at undgå risiko og tab. Leveringssikkerheden i procent bør indgå i beregningen af minimumslageret, som ABC Cloud kan beregne for dig automatisk.

3. Minimumslager

I mange virksomheder sker opdateringen af minimumslageret manuelt og forsømmes derfor i en travl hverdag. ABC Cloud beregner og opdaterer minimuslageret automatisk og tager højde varens lead time, aftræksmønster og ønsket leveringssikkerhed.

4. Kostpris

I jagten på lave kostpriser binder virksomheden sig ofte til mængder de har svært ved at afsætte eller er lang tid om at afsætte i markedet. På nogle ABC-kategorier er det risikofrit at øge ordremængden, men på C-varerne bør virksomheden se kritisk på ordremængden mod efterspørgslen.

5. Ordrestørrelse

Wilsons formel kan bruges til at beregne den rette ordrestørrelse, men kræver at virksomheden kender lager- og ordreomkostningerne. En mere pragmatisk tilgang kan anvendes med ABC-kategoriseringen, hvor man køber hjem til et antal lagerdage eller uger per ABC-kategori.

I webinaret 5 leveregler til en effektiv forsyningskæde fortæller Client Director, Troels Kyhn Jakobsen, blandt andet om hvordan levereglerne anvendes i virksomheden NKT Cables.

Vil du i gang?

Lad os tage en snak om, hvordan vi kan tilpasse levereglerne til din virksomhed.

Book et møde her